dinsdag 21 mei 2013

DIY T-straps

Ooit al gehoord van Imelda Marcos? Zij is een shoe addict van groot kaliber… Als weduwe van de voormalige president van de Filipijnen is ze trotse eigenaar van een legendarische collectie van meer dan 3000 paar schoenen! Jawel, je leest het goed, 3000 paar… Zucht.

Hmmmm shoes, we just can’t get enough of them! Het liefst zouden wij vrouwen iedere dag een nieuw paar aan onze voeten willen. Althans ik toch! Helaas is mijn naam niet Imelda en laat mijn portefeuille dat ook niet toe. 

Maar goed nieuws! Je kan je schoenen ook gewoon “pimpen” zodat het een heel ander paar lijkt. En dat heb deze week ook gedaan. Ik heb namelijk T-straps gemaakt die ik op pumps of ballerina’s kan dragen. Wat T-straps zijn en hoe je ze maakt? Dat lees je hieronder:

Wat je nodig hebt:

  • Een foamvel
  • Versiering: studs, parels, strass, om het even wat…
  • Lint
  • Schaar of Stanleymes
  • Elastisch koord
  • Potlood


Om te beginnen teken je op een foamvel een figuur naar keuze. Ik heb met een potlood wat cirkels getekend ongeveer ter lengte van mijn wreef. Content met je figuur? Dan knip je deze uit.


Dan is het nu tijd om je versiering naar boven te halen. Ik ben begonnen met het bevestigen van studs. En heb ook een klein strass-steentje op de middelste cirkel geplakt. Belangrijk is dat het onderste en bovenste gedeelte van je figuur niet versierd worden. 


Genoeg versierd? Maak dan nu met een schaar of Stanleymes een gaatje in het onderste gedeelte van je figuur. Knip een stukje elastisch koord, rijg deze door het gaatje en leg er een knoop in.


In het bovenste gedeelte van je figuur maak je twee verticale sneetjes. Deze dienen om het lint door te rijgen. Hoeveel lint je precies nodig hebt hangt af van de grootte van je enkel.


En dan is je T-strap nu klaar! Maak er nu enkel nog eentje voor je andere voet en ze zijn klaar voor gebruik. Je draagt ze door het elastiekje rond je tweede teen te doen en het lint om je enkel te knopen.

 
Ikzelf vind deze DIY een toppertje! Met amper een paar euro’s kan je je schoenen een nieuwe look geven. En omdat deze DIY zo goedkoop is kan je je helemaal laten gaan met het maken van verschillende versies en ze te dragen op verschillende schoenen. Check hieronder hoe ik ze draag!Enjoy,

Xoxo Luana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten