woensdag 8 mei 2013

DIY dip dye dressDe dip dye trend is al even aan de gang, maar of dat mij weerhield om zelf te experimenteren met wat verf en een kleedje? Nope! Ik had namelijk een tijdje geleden onderstaande foto op Pinterest gezien. Dit is een dip dye dress van het merk Ellery… Zegt je waarschijnlijk niks? Mij ook niet. Maar ik weet wel dat ik er helemaal van weg ben! 


Na het bekijken van verschillende dip dye jurken op Google kwam ik onderstaande DIY tegen. De “DIY Pollock dress” van Sylvia. Deze jurk is geïnspireerd op de vorige foto. En hate to admit it, maar deze vind ik gewoon nog mooier dan die van Ellery.


Na het zien van de foto’s kon ik er niet aan weerstaan mijn eigen dip dye dress te maken. Het werd ook een versie geïnspireerd op de jurk van Ellery. Bekijk hieronder hoe ik dit gedaan heb:

Wat ik heb gebruikt:
  • Een wit jurkje
  • Dylon textielverf
  • Dylon zout
  • Handschoenen
  • Een bak met water
  • Een kannetje met water


Een tijdje geleden had ik een wit jurkje besteld via Asos. Eenmaal gepast was ik niet zo overtuigd van dit jurkje, maar het terugsturen wou ik niet. En gelukkig maar! Want nu kon ik dit jurkje gebruiken voor deze DIY.

Om te beginnen zorgde ik ervoor dat ik mijn jurk ergens kon hangen waar het enkele centimeters van de grond hing. Dus mijn oude pingpongtafel in de kelder deed dienst! Daarna plaatste ik hieronder de bak gevuld met heet water. Eens deze constructie klaar was kon het verf erin! Piece of cake, maar vergeet zeker je handschoenen niet aan te doen want er is gevaar voor gekleurde handen die je niet zomaar weg krijgt. 


Voeg hierna 30 gram zout toe en dan is het een kwestie van alles goed mengen. Dip je jurk nu stilletjes in de verf. Wacht een paar minuutjes en neem dan het kannetje met water om deze uit te gieten boven het deel van je jurk dat nu al lichtjes gekleurd is. Deze stap zorgt ervoor dat de verf als het ware “omhoog kruipt” en zorgt voor het ombre-effect.


En dan is het nu gewoon een kwestie van wachten…. Iets waar ik absoluut geen held in ben! Na een half uurtje kon ik het niet laten om de jurk uit de verf te halen. Ik vond de kleur ondertussen goed genoeg: niet te licht of te donker blauw. Hoe langer je de jurk in de bak laat zitten, hoe intenser en donkerder de kleur.

Nadat de jurk uit de verf gehaald is, dan is het tijd om te spoelen. Hiervoor heb ik mijn jurk in de douche gehangen. Spoel en wring de jurk goed uit tot er geen verf meer af komt. Eens dat goed zit, is het tijd om je jurk te laten drogen.

 

Droog? Dan is het eindelijk tijd om je dip dye dress te dragen! Mijn jurk is wat lichter dan de voorbeelden die ik op Google vond, but I like it... Als je het resultaat zelf wat te licht vindt, dan kan je het hele proces nog eens herhalen en een donkerdere kleur gebruiken of de jurk langer in de verf laten zitten.


Enjoy,

Xoxo
Luana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten