donderdag 11 april 2013

DIY Marc Jacobs inspired flatsBron: The Blonde Salad

Een paar weken geleden zat ik in de trein richting mijn kot wat voor me uit te staren. Rondkijken, ongegeneerd naar mensen staren en geeuwen zijn nu eenmaal mijn lievelingsbezigheden tijdens die ritjes. Maar tijdens deze rit viel mijn oog op een vrouw dat tegenover mij zat. Zij droeg de schattigste ballerina’s ooit! Het waren ballerina’s met het gezichtje van een muis op. En jawel, je leest het goed een muis!

Mijn eerste gedacht: Waar heeft ze die vandaan? Maar uhh ja probeer dat maar eens op te zoeken op Google: “ballerina’s met het gezichtje van een muis”… Not gonna work! 

Andere zoektermen brachten wel antwoord. Bleek dat de vrouw in kwestie de “Marc Jacobs mouse flats” in haar bezit had. Bummer! Die kosten wel wat… 

Terwijl ik verder klikte op verschillende links kwam ik dit Youtube-filmpje tegen. Hierin wordt getoond hoe je zelf  de “muizenschoentjes” kan maken! Me likey! En zo kwam het idee om mijn eigen versie te maken geïnspireerd op onderstaande versie van de Marc Jacobs ballerina’s. Check hieronder hoe!


Wat je nodig hebt:

  • Ballerina’s
  • 4 studs
  • Lapje (nep)leer
  • Lijm ( best waterresistent)

First things first… de ogen! Hiervoor neem je best eerst een potlood om op je schoen een markering te plaatsen van waar je de oogjes wilt hebben.  Zorg voor ongeveer 1,5 cm spatie tussen de oogjes. Why? Wel ja, een schele muis is niet echt de bedoeling ;).


Nu je de markeringen hebt geplaatst neem je twee studs en bevestig je ze op de juiste plek. Als de studs moeilijk door je schoen prikken kan je met een naald eerst even gaatjes prikken.

Omdat we niet graag zere voetjes hebben, is het ook van belang om de pinnen van de studs die nu aan de binnenkant van de schoen zitten om te plooien. Gebruik hiervoor een vlak voorwerp zoals een schaar bijvoorbeeld.


Op naar de oortjes! Ik vond in mijn kast een riem dat al jaren geen zonlicht meer gezien had. Deze leek mij perfect om de oortjes te maken. Hoe ik dat deed? Ik knipte onderstaande vormpjes uit mijn riem.


Om de oortjes te plooien doe je wat lijm met een tandenstoker op de binnenkant van het oortje. Laat dit even drogen en doe dan wat lijm op één kan van het oortje. Plak deze nu op je schoen. En doe hetzelfde voor de andere oortjes.


En dan nu, het snuitje! Deze heb ik ook uit dezelfde riem geknipt in onderstaande vorm. Je kan zelf nog kiezen welke grootte je het snuitje wil geven.


Ook hier doe je wat lijm op de achterkant en plak je het op je schoen. Druk alles nog even goed aan en laat het enkele uren drogen. 

Vergeet natuurlijk niet om bij de andere schoen dezelfde stappen te doen… anders zal de ene muis wat lonely zijn :(. Anyway, eens alles droog is zijn de schoenen klaar om het daglicht te zien! 

En voilaaaaa, say hello to my little friends! Wat vinden jullie ervan?! Ikzelf kan haast niet wachten om deze cuties te dragen zodra het weer het toelaat!

Enjoy,

Xoxo
Luana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten