donderdag 4 april 2013

DIY Chanel inspired pearl sunglassesDe afgelopen dagen heb ik wat tijd doorgebracht aan de Belgische kust. Dat betekende: veel wind, honderden knopen in mijn haar en veel zand in de ogen, MAAR bovenal genieten van het zonnetje dat af en toe eens kwam piepen.

De Belgische kust is geen idyllisch paradijs, maar wel ideaal om er eventjes tussenuit te zijn. Gewoon lekker eten in de vele visrestaurantjes en hier en daar wat shoppen… aaaaahhh als je daar niet zen van wordt, weet ik het ook niet!

Tijdens een van mijn shopping spree’s in Oostende kwam ik onderstaande zonnebril tegen in een etalage. En het mag gezegd worden, deze eyecatcher is letterlijk en figuurlijk een pareltje! Ikzelf draag niet snel een zonnebril, maar hier zou ik toch een uitzondering voor maken…


Mevrouw Coco Chanel zei ooit “the best things in life are for free, the second best are very expensive”… and damn she’s right!  Voor 400 euro is deze limited edition zonnebril van Chanel voor jou. Maar voor minder dan 10 euro heb je een zelfgemaakte versie die (ik geef het toe) niet helemaal hetzelfde is, maar toch een goed alternatief!

Wat je nodig hebt:

 • Plakparels
 • Een zonnebril (de mijne is van The Sting)
 • Lijm (optioneel)


Zoek een goedkope zonnebril dat vanboven breed genoeg is om parels op te plakken. Ik heb gekozen voor een bruingevlekte zonnebril van The Sting.

Neem je plakparels in de aanslag en plak ze op de bovenkant van de bril op het randje. Deze plakparels beschikken reeds over een plakkerige onderkant. Je hoeft de parels dus gewoon stevig aan te drukken en ze zitten dan goed vast. Je vindt ze in een hobbywinkel, maar ook gewoon in de Action. Daar heb je ze zelfs in verschillende kleuren, dus keuze te over ;)!


Ben je er toch niet van overtuigd dat de parels blijven plakken op de bril, doe dan wat lijm om de onderkant van de parels. Dit doe je best met een tandenstoker om preciezer te kunnen werken.


Eens de rand helemaal bedekt is met parels is je zonnebril klaar. Nu alleen nog wachten op de eerste zonnestralen! 
PS: Blijkbaar was ik niet de enige die zich door de Chanel sunglasses heeft laten inspireren. Check zeker ook eens de volgende blogs voor hun versie van dit pareltje ;)! Tuliplouise & Apairandaspare.

Enjoy,

Xoxo
Luana

2 opmerkingen:

 1. wow..love your version of this chanel inspired sunnies.where did u get your plakparels?i couldn't find it anywhere in the netherlands..so i just use pearls from my old jewelry..following you..let's follow each other!!i have made my own version too here: http://theleakycauldron-fatma.blogspot.nl/2013/06/diy-chanel-inspired-pearl-sunglasses.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Fatma,


   Thanks, your version looks great too! I got my pearls at "Action".. they're flat on one side so it's very easy to stick them on the sunnies ;-).

   Xoxo

   Verwijderen