donderdag 14 maart 2013

DIY Lace arm cuffs


Arm cuffs, je spot ze aan iedere fashion addicts arm en in de H&M of Zara vind je ze voor een redelijk prijsje. Love them! Plus in mijn geval zijn ze ideaal om mijn petieterige polsjes te verdoezelen.

Ikzelf had zin in een nieuw setje arm cuffs dus zocht ik op het internet naar een uniek paar. Wat mijn aandacht trok zijn de arm cuffs op onderstaande afbeelding. Zijn ze niet super? Ik dacht direct “bingo” een nieuwe DIY! En zo gezegd, zo gedaan...

Bron: Indulgy.com

Wat je nodig hebt:
  • Een stuk kant (Ik heb de mijne van de Veritas) 
  • Elastiek
  • Schaar
  • Naald en draad
  • Zilveren spuitverf (dat ook te gebruiken is op textiel)

Wikkel het kant om je pols om de omtrek van de arm cuff te bepalen. Doe hier nog een centimeter bij zodat de cuff niet te strak om je pols komt te zitten en knip dit stuk. Doe dit ook bij je andere pols.
 
Ikzelf heb mijn lapjes kant nog wat “bewerkt” door de boordjes af te knippen. Je ziet hieronder het verschil tussen een lapje kant mét en zonder boord.


Leg de stukjes kant op een stuk krant en verf ze zilver (of eender welke kleur) met je spuitverf. Laat dit een paar uur drogen en spuit dan ook de andere kant zilver.


Alles goed droog? Wel naai dan de uiteinden van het lapje kant aan elkaar d.m.v. een klein stukje elastiek. Liefst in dezelfde kleur als het kant. Ik vond nergens zilveren elastiek, dus werd het maar zwart door gebrek aan beter. Anyway, naai nu ook aan het ander lapje kant elastiek en je DIY Lace arm cuff is klaar!Hieronder zie je hoe ik de arm cuffs draag. Love them!

Enjoy,

Xoxo
Luana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten