woensdag 27 maart 2013

DIY Chain bracelets




Lente waar ben jij??? Ugh, het weer dezer dagen is zowat om depri van te worden. Sneeuw, regen, bewolking en met veel geluk een klein zonnestraaltje… uhhh weergoden what’s going on?!

Ik heb echt dringend nood aan wat lente- en zomergevoel.  Ik zou mijn t-shirts, rokjes of shortjes naar boven kunnen halen om dat gevoel te krijgen, maar dan met bevriezingsverschijnselen tot gevolg. Dus laat maar…

De enige oplossing? Leuke accessoires dragen die mij doen denken aan warmere tijden.  Zo kwam ik dus op het idee om DIY chain bracelets te maken. Waarom? Dikke schakelkettingen zijn helemaal “hot and happening” de komende seizoenen. Ik ben hier al helemaal van overtuigd… want na mijn DIY ankle chains zijn nu mijn DIY chain bracelets aan de beurt!

Wat je nodig hebt:
 • Parels
 • Schakelketting
 • Elastisch draad


     Begin met het elastisch draad door de parels te rijgen. Knip het elastisch draad nog niet af van het pakje, want je weet nog niet hoeveel draad je nodig hebt. Rijg zoveel parels door het draad tot je denkt dat het wel genoeg is voor rond je pols.


Knip nu met een tangetje 3 schakels van je schakelketting. Neem de uiteinde van je draad en knoop deze aan je ketting zoals op onderstaande afbeelding.


Knip nu de andere uiteinde van het draad af. Zorg dat je genoeg draad op overschot laat. Dit is nodig om het draad aan de andere uiteinde van de ketting te knopen.


Heb je dit gedaan, dan is je chain bracelet bijna af. Enkel nog het overschot aan draad bij de knopen afknippen en je DIY chain bracelet is klaar om je outfits net dat tikkeltje meer te geven!

PS: Je kan nog enkele van deze armbandjes maken in verschillende kleuren. Zo kan je afwisselen en ben je helemaal lenteproof!




 Enjoy,

Xoxo
Luana

PS: Ik heb me helemaal laten gaan met het maken van verschillende armbandjes. Daarom verkoop ik ze! Bekijk ze hier.

2 opmerkingen:

 1. Hey, waar heb je die schakelketting gehaald? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze een tijdje geleden gevonden in de Veritas!
   xoxo
   Luana

   Verwijderen