zaterdag 9 maart 2013

DIY Ankle chainsGiambattista Valli… Ever heard of it? Ik alvast niet totdat ik onderstaande sandalen van het merk tegenkwam op het internet. Waaw… Hebben, hebben hebben! Prijs: zo’n slordige 1600$ :). Slik.


Ik dacht wat ik niet kan betalen, maak ik toch gewoon lekker zelf?! Dus kwam ik op het idee om mijn eigen “ankle chains” te maken die deze prachtige Giambattista sandalen zo typeren. Check hieronder hoe ik tewerk ging:

Benodigdheden:

  • Schakelketting
  • Lint
  • Spuitverf (enkel nodig indien de ketting niet het gewenste kleur heeft)

Ik repte me als de bliksem naar de Veritas op zoek naar een dikke schakelketting. Wat ik vond is onderstaande gouden ketting. Perfect van dikte!

Ik knipte met een tang 2 stukken ketting van ongeveer 24 cm. Deze passen perfect om mijn enkel. Niet te strak en niet te los, net goed.


Ikzelf ben niet zo’n fan van goud. Ik vind het supermooi staan bij de blondines onder ons, maar mij flatteert het totaal niet. Zilver is echter meer mijn ding. Daarom kwam mijn zilveren spuitverf to the rescue! 


Nadat het verf een nachtje had kunnen drogen kon ik verder met mijn DIY. Enkel nog 2 stukken lint van ongeveer 20cm knippen and that’s it. Ik koos voor een fuchsia kleur, lekker zomers (…al is het nog niet eens lente)! 

Nu nog het lint door de uiteinden van de ketting rijgen en dan een mooie strik maken. En voila, de ankle chains zijn klaar! Zo schattig, niet?


Hieronder zie je hoe ik ze draag. Het leuke aan deze ankle chains is dat je ze ook op andere schoenen kan dragen. Ballerina’s, pumps, sandalen… Variatie in overvloed! Ook de kleur van het lint kan je aanpassen naargelang je outfit.Om het dichtst bij de sandalen van Giambattista te komen, zijn deze sandalen van de Zara perfect! Ik heb dit soort sandalen jammer genoeg nog niet in mijn bezitting, dus reden te meer voor een shopping spree binnenkort I guess?!PS: De ankle chain kan ook dienst doen als schakelarmband als je de lengte wat verkort. Multifunctioneel all the way!

Enjoy,

Xoxo
Luana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten