donderdag 21 februari 2013

DIY Collar brooch (Asos special part 1)Iedereen heeft wel een site waar hij/zij zo vaak naar surft dat het haast een gewoonte wordt. De mijne? Zonder twijfel Asos! Voor degenen die dit nog niet kennen: dit is een webshop met prachtige kledingstukken die ook nog eens betaalbaar zijn én gratis verzonden worden. Could I wish for more?!

Anyway, een tijdje geleden zat ik weer gezellig te surfen op deze site en kwam ik onderstaande “collar brooch” tegen. Nu moet je weten ik was al lang opzoek naar “unique collar candy”. Dus net op het moment dat ik deze collar brooch wou bestellen, bleek dat ie “out of stock” was :(. Typisch…


Ik heb gezocht, maar nergens anders vond ik iets soortgelijks. Ik besloot dus zelf de handen uit de mouwen te steken en mijn eigen versie te maken. 

Kraagversieringen zijn nu helemaal mijn ding! Ze geven je look extra klasse en pit. Het is dus geen wonder dat ik me helemaal heb laten gaan. Bring on the bling als je deze simpele DIY zelf wilt maken!

Wat je nodig hebt:


  • Plakparels
  • Plak strass-steentjes
  • Lijm
  • Een zwarte foamvel of een stukje zwart vilt
  • Het clipje van een oude oorbel 

Leg de strass-steentjes en parels op je foamvel in een vorm die je in gedachten hebt. Op de foto zie je en voorbeeld van hoe ik ze gelegd heb.


Eens je happy bent met hoe ze liggen ga je er met een potlood omheen. Neem nog er nog snel een foto van om achteraf te kunnen spieken hoe alles lag.

Neem nu je lijm in de aanslag en lijm de strass-steentjes en parels op je foamvel (een pincet kan hierbij handig zijn). Laat hierna alles een nachtje drogen. Als je er zeker van bent dat alles goed droog is, knip je resultaat dan op het potloodlijntje uit. 

Je kan ook eerst de vorm uitknippen en dan de steentjes lijmen, maar ik heb het toevallig op deze manier gedaan. Don't ask why...


Lijm  nu de clip op de achterkant van de broche. Vraag je je af waar je deze clip kan vinden? Oorbellen van vroeger hebben vaak clips. Snuister daarom eens tussen je grootmoeder of moeders spullen. Ikzelf heb de clips van mijn moeder haar “eighties” oorbellen gebruikt. Thank God dat ze die nog heeft bewaard!


Zit de clip goed vast en is de lijm gedroogd? Dan is je collar brooch helemaal klaar voor gebruik. Het resultaat is niet hetzelfde als de broche van Asos, maar ik ben er alvast blij mee!

Ik heb wel nog geen idee wanneer ik het ga dragen, maar hieronder zie je hoe ik het casual zou kunnen combineren. 


PS: Zoals eerder gezegd, heb ik me helemaal laten gaan. Het is dan ook niet bij deze collar brooch gebleven. Neen!  Ik heb ineens drie verschillende versies gemaakt, allemaal geïnspireerd op broches die ik op Asos tegenkwam (Hmm…ik een freak?).

Benieuwd hoe deze eruit zien? Hou deze blog de komende weken dan zeker in de gaten! Asos DIY special is on its way...


PS: Deze en andere leuke DIY's kan je terugvinden op Girlscene.

Enjoy,
Xoxo
Luana 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten