donderdag 28 februari 2013

DIY Bow brooch (Asos special part 2)Hier is ie dan zoals aangekondigd in mijn vorige post. Nummer twee van mijn DIY collar brooch Asos special. Wat het geworden is? Een bow brooch!

De “kraagstrikjes” van Asos hieronder waren mijn bron van inspiratie. Ik vond ze meteen schattig en de moeite waard om ze zelf te maken. Hoe ik dat gedaan heb, lees je hieronder.


Wat je nodig hebt?

  • Lint
  • Naald en draad
  • Veiligheidsspeld/clip van oorbel
  • Eventueel versiering naar keuze

Knip een stukje lint van ongeveer 15cm (of groter als je dat wenst). Vouw de uiteinden van het lint naar binnen zodat je een “8-vorm” krijgt. Om de uiteinden op hun plaats te houden naai je ze vast met een paar steekjes zoals hieronder afgebeeld. 


Herhaal vorige stap, maar dit keer met een kleiner stuk lint. Leg het kleiner stukje lint op het groter stukje en naai deze aan elkaar.


Je hebt nu al een mooi strikje, maar om het draad te verbergen naai je hier nog een stukje lint omheen. Daarvoor knip je een stuk lint van ongeveer 4 centimeter en vouw je het rond het strikje. Naai het nu alleen nog vanachter vast.

 

Om het strikje completer te maken knip je nog twee stukjes lint zoals hieronder en naai ze achter op het strikje. 


Je broche is bijna klaar! Alleen nog een veiligheidsspeld bevestigen op de achterkant van het strikje om het te kunnen bevestigen aan je kraag. Een andere optie is een clip van een oude oorbel lijmen op de achterkant zoals ik bij mij vorige broche gedaan heb hier.

Nu is het alleen nog een kwestie van versieren als je dit wil. Je kan je helemaal laten gaan met diamantjes, studs of pareltjes, noem maar op. Ikzelf heb gekozen om mijn strikje clean te houden.... for now ;).


 En tadaaaaa, je bow brooch is klaar aan je kraagje te spelden!


PS: Deze en andere leuke DIY's kan je terugvinden op Girlscene.

Enjoy,

Xoxo
Luana

1 opmerking:

  1. Super leuk gedaan !
    En zo makkelijk om te doen, nu jij het hebt uitgelegt.

    BeantwoordenVerwijderen